Jak smakuje cukier brązowy?
Ludzie, którzy od zawsze byli wielkimi przeciwnikami diet, a teraz sami się na nich znaleźli, zwykle mocno je krytykują i negatywnie oceniają wszystkie te rzeczy, które mają im pomóc zadbać o linię. Recenzują źle nawet taki http://ksylitolcukier.pl cukier brzozowy, który teoretycznie powinien im smakować, bo jest on w końcu słodki, bo każdy cukier musi taki być. Czy jednak rzeczywiście jego aromat różni się od aromatu wydzielanego przez cukier zwykły? Jakim smakiem wykazuje się popularny teraz ksylitol?
Warto zaznaczyć, że ten brzozowy cukier występuje wbrew pozorom nie tylko w korze brzozy. Jest on także nierzadkim składnikiem kilku odmian owoców (truskawek, gruszek i śliwek) kukurydzy oraz grzybów. Sam organizm człowieka też wytwarza niewielkie ilości ksylitolu, jednak są one dla większości praktycznie znikome. A jak on smakuje? Otóż ci, którzy przełamali swoje opory i przetestowali samodzielnie ten magiczny i nowoczesny ksylitol, zgodnie przyznali, że smakuje on dokładnie tak samo jak tradycyjny, zwykły, stołowy cukier. Dodatkowo, cukier brzozowy ma nawet więcej nut smakowych i zapachowych, bo jego aromat przypomina nieco cukierki miętowe. To dlatego dodaje się go do past do zębów i dropsów.

Ten, kto przerzuci się na brzozowy cukier, na pewno szybko przyzwyczai się do jego smaku, bo jest on niemalże taki sam jak smak zwykłego cukru. Nie trzeba więc wcale się do niego przekonywać, bo prawdopodobnie będzie on odpowiadać każdemu, kto przepada za słodkościami i przysmakami. Można je wyczarować właśnie z ksylitolu.